Zesdaags programma ‘Hartproblemen in een ander perspectief: kijken met de ogen van je hart’ in de prachtige natuur nabij Winterberg, Duitsland

2019: datum volgt nog.

2013-Niedersfeld1-2

 

Als je een hartprobleem krijgt en daarbij ook nog psychische problemen ondervindt dan heeft dat een enorme impact. Waar het leven eerst zo vanzelfsprekend leek wordt het nu op losse schroeven gezet. Je perspectief op het leven verandert abrupt en je kunt worden geconfronteerd met heftige gevoelens.

Wat is dan je reactie? Laat je het je overkomen en hoop je maar dat het weer goed komt? Of besluit je het heft in eigen hand te nemen en te werken aan een goede psychische en fysieke gezondheid?

 

Wanneer je ervaart dat een hartprobleem niet alleen een fysiek probleem is gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Ziekte kan ook een krachtige aanzet zijn om jezelf beter te leren kennen en je lichaam en gevoelens meer te leren vertrouwen. Wanneer je de impact die een hartprobleem op je heeft helemaal toelaat kun je zelfs méér vrede en rust in je leven ervaren dan daarvoor.

Het kan leiden tot verdieping van de relatie met jezelf en anderen, tot meer zelfkennis en bewustzijn, een hoger EQ, spirituele groei, nieuwe levenslust en een stevige regie over je leven en gezondheid.

Ziekte is dan niet meer alleen een bedreiging maar biedt je ook kansen.

 

In mijn visie is het hart niet alleen maar een pomp. Het hart is veel meer: het is voelend, intelligent en neemt waar. Daarbij is je hart verbonden met jou als persoon en je persoonlijke geschiedenis. Het is wie je ten diepste -in je hart- bent. Zo gezien kun je je hartprobleem als een weg naar ‘Huis’ beschouwen. 

Het doel is om contact te maken met jouw genezende bronnen: je lichaam, je verlichte denken, de enorme kracht in je gevoelens, echt contact  met jezelf en anderen en de regie over je leven. 

 

In het zesdaagse programma voor hartpatiënten (ook partners zijn welkom!) komen die kansen uitgebreid aan bod. Je verblijft zes dagen in de uitgestrekte natuur van het Sauerland in Duitsland in de stilte van de uitgestrekte bossen, bergen en stromende beekjes. De eindeloos ruime natuur maakt de eindeloze ruimte en meditatieve rust in jezelf voelbaar. Je kunt er prachtige natuurwandelingen maken en de lucht is er zuiver. Het gebied is een officieel luchtkuuroord.

Een ideaal gebied om je hart naar uit te laten gaan en het op de eerste plaats te zetten!

 

2013-Niedersfeld1-100

 

Onderdelen in het programma

  • Het bewust worden van hoe je kijk op het leven je gezondheid beïnvloedt.
  • Omgaan met een veranderd perspectief (gezondheid, werk, maatschappelijke rol) en je echte identiteit.
  • Vertrouwen op je lichaam en op dat wat je voelt.
  • Omgaan met grenzen en het zorgen voor een goede energiebalans.
  • Stilstaan bij de helende kracht van relaties in je leven.
  • De waarde en de kracht in angst, paniek, depressie en machteloosheid.

 

Daarnaast leer je een combinatie van een ademhalingsmethode met een positief effect op hart- en vaatziekten, en meditatie.

Voor meer informatie over het programma kun je kijken op: http://www.zinzichttraining.nl/cursussen/hartinfarct-in-een-ander-perspectief/

 

Over Centrum Savita

Het centrum ligt net buiten het dorpje Niedersfeld in hartje Sauerland.

 

IMG_6356

 

Het gebouw waar je verblijft is een voormalig conferentieoord van de Duitse bonden.

De meeste kamers zijn eenpersoonskamers. Er zijn enkele tweepersoonskamers, dus als je samen met iemand op één kamer wilt, laat dat dan bij aanmelding even weten. De prijs blijft dan overigens hetzelfde.

Centrum Savita verzorgt 3 gezonde vegetarische maaltijden per dag.

Iedere kamer heeft een douche en toilet. De meeste kamers hebben een balkon met uitzicht op de heuvels. Kijk voor meer informatie over het centrum op www.savita.nl

 

Het centrum ligt op ongeveer drie uur rijden vanaf Arnhem. Het is goed bereikbaar met de auto, maar er rijdt ook een bus vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Winterberg. Bij de uitstaphalte kan je lijnbus S40 naar Niedersfeld nemen.
We kunnen je ook  in Winterberg met de auto komen ophalen.

Kijk voor de kosten en verdere informatie op www.flixbus.nl

 

Het programma

Zondag

vanaf 15.00      aankomst en in gebruik nemen van je kamer
18.00-19.00      diner
19.30-21.30      welkom en programma overzicht

Maandag t/m vrijdag

08.00-09.00      ontbijt
09.30-12.30      ochtendprogramma
13.00-14.00      lunch
14.00-17.30      vrije tijd
18.00-19.00      diner
19.30-21.30      avondprogramma

Zaterdag

08.00-09.00      ontbijt
09.30-12.30      ochtendprogramma
13.00-14.00      lunch
14.00-15.00      opruimen van je kamer en vertrek

 

De-Ronde-Zaal_crop-150x150

 

Kosten

Verblijfskosten (volpension)      240,-

Cursusgeld                                    450,-

Totaal                                             690,-

 

Als je partner zich ook opgeeft dan krijgt deze € 100,- korting op het totaalbedrag.

 

Bij de totaalkosten zijn dus inbegrepen: 6 overnachtingen, alle maaltijden (vegetarisch), koffie en thee, het cursus programma, cursusmateriaal en een individuele support-sessie van een half uur.

Niet inbegrepen: overige drankjes, versnaperingen en je reiskosten.

Je deelname is definitief wanneer het volledige bedrag is ontvangen.

Bij annulering binnen 2 weken voor aanvang van de cursus is de helft van het totaalbedrag verschuldigd.