Over psych-k®


Psych-k® is een lichte, krachtige en effectieve methode om overtuigingen en blokkades die ons belemmeren, om te zetten in overtuigingen die ons steunen in onze groei.  Negatieve patronen, beperkingen en blokkades worden opgeruimd. En hoe meer je opruimt, hoe meer zicht je krijgt op wie je echt bent.

Bij psych-k® gaan we ervan uit dat het eindeloos zoeken naar oorzaken, het vragen naar de ‘waaroms’ in je leven, het doorspitten van het verleden, het herbeleven van oude emoties en het hanteren van vastgeroeste diagnoses, niet nodig is om te veranderen. Sterker nog: dit zet je vaak nog vaster in het bekende probleemgerichte denken en kan ervoor zorgen dat je klem blijft zitten in wat je juist níet wilt. Dat wil niet zeggen dat voorbije gebeurtenissen niet van belang zijn, maar het is niet waar we naar toe willen.

De sleutel zit van binnen, op dit moment. Je houding bij het werken met psych-k® is daarom nieuwsgierig, ontspannen en open voor wat zich aandient.

Er komt meer rust, ruimte en vertrouwen en je energie gaat weer stromen. Je komt meer in verbinding met jezelf en anderen. Psych-k® maakt de weg naar je potentieel vrij en laat je weerstanden oplossen. Je hoeft helemaal geen strijd te voeren!

  • PSYCH-K® is een gebruikersvriendelijke manier om de ‘software van je onderbewuste te herschrijven’.
  • De ‘bril’ waarmee je kijkt: je creëert je eigen werkelijkheid.
  • Met PSYCH-K® heb je direct toegang tot je onderbewuste geest en dit stelt je in staat beperkende overtuigingen te vervangen door positieve bekrachtigende overtuigingen. De integratie vindt in het onderbewuste plaats via een eenvoudig proces.
  • In een speciaal proces, dat we ‘balans’ noemen, voert je eigen onderbewuste geest de gewenste innerlijke verandering door. Het woord ‘balans’ verwijst naar de ‘whole-brain’ staat’, de omstandigheden van balans tussen beide hersenhelften waaronder het PSYCH-K® proces optimaal verloopt.
  • Stress, blokkades en belemmeringen verdwijnen en je potentieel zal zich steeds verder openen.

 

Hoewel de insteek psychisch-emotioneel is, blijkt psych-k® ook op fysieke klachten regelmatig een positief effect te hebben.

 

Psych-k® (Psychologische Kinesiologie) is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Rob Williams. Bij psych-k® worden psychische problemen aangepakt met behulp van spiertesten en balances.

Méér weten over de achtergronden van psych-k®? Bekijk onderstaand filmpje:

 

 

 

 

Bruce Lipton, een Amerikaanse celbioloog heeft de uitgangspunten theoretisch onderbouwd. Je kunt er meer over lezen in:

  • ‘Spontane evolutie: positiviteit bepaald onze toekomst’. Bruce H. Lipton en Steve Bhaerman. ISBN10: 9020209345. ISBN13: 9789020209341. Uitg: Ankh Hermes.
  • ‘De biologie van de overtuiging: hoe je gedachten je leven bepalen’. Bruce H. Lipton. ISBN10: 9020284517. ISBN13: 9789020284515. Uitg: Ankh Hermes.