Wie zijn wij?


Stefan Schoenmacker

 

Sinds 1987 werkte ik in de zorg (psychiatrie, geriatrie, verstandelijke beperking, psychosociaal en opvoedkundig) en studeerde onder meer psychosociale hulpverlening, gestalttherapie en oplossingsgerichte therapie. Daarnaast gaf ik communicatietrainingen en cursussen boeddhistische meditatie. Vanaf 2003 werk ik voor een trauma opvangteam. Begin 2014 raakte ik mijn baan in de zorg kwijt. Hoewel ik daar in eerste instantie niet zo blij mee was, ben ik gaandeweg gaan zien dat er eigenlijk niets beters had kunnen gebeuren: ik zit nu helemaal op mijn plek.

Ik ben trainer en hulpverlener in hart en ziel. Als zelfstandige kan ik nog beter mensen helpen om een uitweg voor hun problemen en leed te vinden. Daarbij werk ik het liefst op de overlap tussen psychologie en spiritualiteit: dat is waar ik enthousiast van word.

Naast mijn opleidingen en jarenlange ervaring in de zorg ben ik ervaringsdeskundige.


Monika van Dolderen

 

Mijn hart en kracht liggen bij écht contact met mensen.

Ik geniet van het samenwerken met mensen die de moed hebben om verder te willen komen en om zichzelf onder ogen te zien. De ontwikkeling van de mens boeit me al zolang ik me kan herinneren. Ik studeerde onder andere psychosociaal werk en counseling. Ruim 25 jaar werk ik met volwassenen en kinderen met problemen op psychosociaal, psychiatrisch, verstandelijk en/of opvoedkundig vlak.

Eén van mijn drijfveren is het belang van het ‘opruimen van de keien’ op onze weg, om deze vrij te maken voor de kinderen. Ik wil graag zoveel mogelijk mensen tot bloei zien komen. Mijn sterke Intuïtie is daarbij een krachtig hulpmiddel.

Alles wat ik tot nu toe heb gedaan en ervaren lijkt bij elkaar te komen. Het verlies van mijn baan gaf me de kans om mijn hart te volgen. Ik vertrouw er steeds meer op dat precies datgene gebeurt wat het beste is.

 

Individueel hebben we veel te bieden. Samen zijn we een sterk team.