Relatie counseling

 

Elke relatie kent zijn spanningen en problemen. Ze horen erbij en houden je scherp. Ze zijn ook een goede aanleiding om de manier waarop je met elkaar of de problemen omgaat weer eens nader te bekijken en daar iets mee te doen. Wanneer jullie er echter zelf niet goed meer uit komen, dan is partnerrelatie counseling een goede manier om weer helderheid in de relatie te brengen.

Het is mogelijk om één sessie te doen, of meerdere. Er hoeven niet altijd hele grote problemen te zijn voor jullie ‘er weer eens voor gaan zitten’. Je kunt dan een ‘relatie APK’ doen met de centrale vraag: hoe staan we er eigenlijk voor? Een andere mogelijkheid is om één keer in de zoveel tijd je relatie te evalueren. Het voordeel daarvan is dat je niet wacht tot er grote problemen zijn, je relatie niet ‘vanzelfsprekend’ wordt en jij geen meubelstuk, en dat je met elkaar in gesprek blijft.

av-7910

Wij werken vanuit de mogelijkheden die ver-bondenheid biedt in plaats van de beperkingen van ge-bondenheid. Wat is de toegevoegde waarde in de relatie? Waar wordt één en één meer dan twee? Daarbij gebruiken we de volgende uitgangspunten:

 

  • Een relatie is geen doel maar een middel. De persoonlijke ontwikkeling staat voorop en niet het weggeven van stukken van jezelf. Dus: kun je jezelf zijn in je relatie?
  • Beide partners zijn volwassen mensen, autonoom en zonder recht op de ander.
  • Je bent alleen verantwoordelijk voor je eigen geluk én lijden, en niet voor dat van je partner.